6 tipp a jó domain név választáshoz

6 tipp, hogy mit tegyél mielőtt bekapcsolod számítógéped!


Dátum: 2013/08/12

Mielőtt megkezded a napi rutint, az egész napos számítógépes munkát, néhány dolog, hogy jól induljon a nap, hogy több energiával, lelkesedéssel kezdj egy új dolgos napot. Egy idő után az ember elfárad, és igen nehéz motivációt találni, ezzel a pár tippel talán sikerül, hogy újra formába hozzd magad.


1. Készíts elő mindent, amit tudsz!

A másnapi ruhától, karórától kezdve a bepakolt táskádon át, hogy reggel ne kelljen vele foglalkoznod és legyen egy kis időd magadra és az ébredésre.


2. Lazíts!

Ne pattanj ki rögtön az ágyból, ébredj akár 5-10 percel hamarabb, mintsem egyből ki kelljen szállnod az ágyból. Nyújtózkodj, mocorogj egy kicsit az ágyban, kelj fel úgy, ahogy jól esik.


3. Ereszd be a fényt!

Az alvást segítő melatonin sötétben termelődik, ezért amint van erőd kikelni az ágyból, húzd fel a redőnyt, húzd el a sötétítő függönyt, és ereszd be a napfényt. Egy kicsit ki is nyithatod az ablakot, hogy a tüdőd friss oxigénhez jusson. Lélegezz mélyeket, érezd hogy átjár a friss levegő!


4. Zuhanyozz le és készíts egy jó reggelit!

Frissítsd vérkeringésed egy gyors zuhannyal. Máris frissnek érzed magad, készíts egy finom reggelit. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, ez adja a kezdéshez az "üzemanyagot". Gyorséttermi étel vagy rosszabb esetben semmi reggeli? Egész nap lassúnak, fáradtnak érzed majd magad, ami csökkenti a teljesítményed, és a pozitívitásod is. Lehet később fogsz tudni ebédelni, ezért is fontos, hogy mindig megfelelően reggelizzünk.


5. Mozgasd meg magad!

Mozogj egy kicsit. Lehet jóga, vagy egy kis csípőkörzés, vállkörzés, néhány napindító gyakrolat, ami nem megerőltető, de érzed, hogy készen álsz a napi feladatokra.


6. Légy motivált!

Mielőtt beindulna nap, csinálj olyat ami feltölt és inspirál. Ez lehet egy kis zene hallgatás, vagy olvassd el a napi híreket, egy rövid vicces videó az interneten, legyen olyan ami felkelti érdeklődésed, vagy egyszerűen csak jól esik.


Egy próbát lehet, hogy neked is megér. Legyen szép napod!